Campania ”Ne vedem la BITS”
Cu toții știm că achiziționarea unui telefon Second-Hand este o alternativă destul de riscantă. Dacă nu cunoști în detaliu proprietățile unui dispozitiv, vânzătorul poate foarte ușor să ascundă un defect major al acestuia iar valoarea lui reală să fie mult sub prețul plătit.
”-Asta înseamnă că nu ar trebui să cumpărăm decât telefoane noi?”
Nu.Cu toate acestea telefoanele SH sunt o alternativă mult mai ieftină și accesibilă față de cumpărarea unuia nou. Asa că noi am venit cu o soluție.
Știrile ProTV alături de BITS Service GSM a relizat un reportaj cu titlul ”Capcanele telefonului Second Hand” cu scopul de a combate cumpărearea unui telefon Second-hand cu probleme . În reportaj reprezentenții noștri prezintă anumite mici trucuri cu care orice cumpător poate testa majoritatea funcțiilor dispozitivelor.
Cu toate acestea există anumite defecte ale telefoanelor ce pot fi detectate doar de specialiști de aceea BITS Service demarează campania ”Ne vedem la BITS”. Prin intermediul acestei campanii vă punem la dispoziție consultanță gratuită la cumpărarea unui telefon Second Hand. Acum vei putea să îți dai întălnire cu vânzătorul la noi iar un specialist BITS va face devizul tehnic complet al telefonului după care va acorda o notă (de la 1 – 10) ce reprezintă starea generală a dispozitivului.
Ne place să vedem bucuria de pe fața unui copil care primește un nou telefon sau tabletă iar dezamagirea că acesta nu este in parametri nu ar trebuie să existe. Din păcate telefoanele pot avea probleme foarte elaborate chiar dacă în sistemul de operare rulează perfect. Există o gamă foarte mare de defecțiuni ce tin de placa de bază care, la o primă vedere, nu prezintă simptome evidente ci pot fi detectate doar de specialiști. De exemplu: Dacă un telefon nu are IMEI-ul scris la formarea combinației *#06# înseamnă că nu o să funcționeze niciodată cu o cartelă SIM deoarece nu este înregistrat în rețeaua GSM deci nu veți putea efectua apeluri sau folosi internetul. IMEI-ul este ”CNP-ul” telefonului dvs., mai exact este un cod unic din 12 cifre ce ajută la identificarea dispozitivului în rețea, absența lui, reprezintă una dintre problemele grave.
Devizul tehnic al unui specialist vă poate salva de la inversitea unei sume mari de bani într-un telefon defect, trebuie doar să vă dați întâlnire cu vânzătorul la BITS GSM și astfel puteți fi sigur că ați făcut o investiție corectă. Dacă vânzătorul refuză întâlnirea, acest lucru ar trebui să vă ridice anumite semne de întrebare cu privire la produsul vândut.